Yhdistyksen toiminta

Villa Lanten ystävät – Villa Lantes vänner ry. on vuonna 1979 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö. Teemme tunnetuksi antiikin ja Italian kulttuuria ja Suomen Rooman instituutin toimintaa sekä keräämme varoja Suomen Rooman instituutin toiminnan tukemiseksi ja vuosittaisen apurahan myöntämiseksi väitöskirjatutkimukseen, jonka tekeminen edellyttää oleskelua Roomassa.

 

Varainhankintamme tuotot menevät lyhentämättöminä yhdistyksen toimintaan, jossa pääasia on vuositaisen apurahan jakaminen. 

 

Webinaarit ja esitelmät

Yhdistys järjestää webinaareja, esitelmätilaisuuksia, näyttelykierroksia, konsertteja, juhlia ja matkoja. Näiden aikataulut löytyvät jäsenkirjeistä ja yhdistyksen verkkosivuilta. Yleisöluennoilla tutkijat ja taiteilijat kertovat Villa Lantessa tekemästään työstä, antiikin ja Italian kulttuureista sekä antiikin tutkimuksen uusista tuulista. Luentomme ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

ROMA-vuosikirja

Yhdistys on vuodesta 2002 julkaissut marraskuussa ilmestyvää ROMA-vuosikirjaa. Vuosikirja sisältää asiantuntija-artikkeleita, selontekoja Villa Lantessa tehdystä tutkimuksesta, Italian kulttuuria ja elämänmenoa valottavia kirjoituksia, kertomuksia yhdistyksen tilaisuuksista ja matkoista sekä kirja-arvosteluja. Vuosikirja julkistetaan yhdistyksen Vino Novello -juhlassa marraskuussa ja postitetaan jäsenille joulukuun aikana.

Jäsenmatkat

Järjestämme vuosittain jäsenmatkoja johonkin Italian maakuntaan. Viime vuosina matkoja on tehty mm. Roomaan, Sisiliaan, Liguriaan, Abruzzoon, Triesteen ja Apuliaan, Napolinlahdelle ja Sardiniaan. Matkat tehdään yhteistyössä vastuullisten matkatoimistojen kanssa

Mare Nostrum -ilta

Yhdistys järjestää yhdessä Suomen Ateenan-instituutin ystävät ry:n ja Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry:n kanssa Mare Nostrum -nimistä tapahtumaa. Illan mittainen tapahtuma järjestetään vuosittain, ja Villa Lanten ystävät ry. vastaa sen järjestelyistä joka kolmas vuosi.

Vino Novello -juhla

Marraskuussa yhdistys toivottaa jäsenensä ystävineen tervetulleiksi Vino Novello -juhlaan, jossa syödään yhdessä illallista ja maistellaan sen kanssa Italian uuden sadon viiniä. Juhlassa kartutetaan yhdistyksen stipendirahastoa muun muassa taidehuutokaupan ja arpajaisten tuotolla. Vino Novellossa julkaistaan myös yhdistyksen ROMA-vuosikirja.